Google Earth planınızı yönetme

Tüm plan yönetimi işlemleri Google Cloud Console üzerinden yapılır. Google Earth planınız, kullanıcıları yönetmek ve planınızın ödemelerini işlemek için kullanılan bir Google Cloud projesi ile ilişkilendirilmelidir. Şunları yapabilirsiniz:

  • Planınıza kullanıcı ekleme ve kaldırma
  • Planınızı değiştirme veya iptal etme

Planınızı yönetmek için ilişkili Google Cloud projesinde düzenleyici veya sahip izinlerine sahip olmanız gerekir.

Planınıza kullanıcı ekleme veya planınızdan kullanıcı kaldırma

Google Cloud Console'u kullanarak dilediğiniz zaman planınızın listesine kullanıcı ekleyebilir veya listeden kullanıcı kaldırabilirsiniz.

Kullanıcı ekleme

  1. Google Cloud Console'da Google Earth sayfasına gidin.
  2. Sayfanın üst kısmındaki proje açılır menüsünden Google Earth planınızla ilişkili Google Cloud projesini seçin.
  3. Kullanıcılar tablosunun üst kısmında + Yeni kullanıcı ekle'yi tıklayın.
  4. "Kullanıcıları e-posta ile ata" iletişim kutusunda, eklemek istediğiniz kullanıcıların e-posta adreslerini girin.
  5. Onayla'yı tıklayın. Kullanıcılar artık eklediğiniz Google Hesabı ile Google Earth'te oturum açarak plana erişebilir. Değişiklikleri görmek için Google Earth uygulamalarını yenilemeleri gerekebilir.

Bir kullanıcıyı kaldırabilir.

  1. Google Cloud Console'daki Google Earth sayfasında, kaldırmak istediğiniz kullanıcıyı Kullanıcılar listesinde bulun.
  2. Kullanıcının satırında Kullanıcıyı kaldır'ı tıklayın.
  3. Bir onay iletişim kutusu gösterilir. Kullanıcının bir sonraki faturalandırma döneminin başında kaldırılacağını ancak o zamana kadar plana erişebileceğini açıklayan bilgileri inceleyin.
  4. Kullanıcıyı plandan kaldırmak için Onayla'yı tıklayın.

Planınızı değiştirme veya iptal etme

Planınızı yükseltmek, düşürmek veya iptal etmek için plan yönetimi sayfasını kullanabilirsiniz.

  1. Google Cloud Console'da Google Earth sayfasına gidin.
  2. Planınız kartında Planı yönet'i tıklayın.
  3. "Size en uygun planı seçin" sayfasına yönlendirilirsiniz.
    • Planınızı değiştirmek için: İstediğiniz plan katmanında (Standart, Profesyonel veya Profesyonel Gelişmiş) Seç'i tıklayın.
    • Planınızı iptal etmek için: Ücretsiz olan Standard plana geçin. Bir onay iletişim kutusu gösterilir.
  4. Değişiklikleri kaydetmek için Onayla'yı tıklayın.

Faturalandırma ve plan değişikliklerini anlama

Planınızı değiştirdiğinizde, aboneliğinizi iptal ettiğinizde veya bir kullanıcıyı kaldırdığınızda değişiklik, bir sonraki faturalandırma döneminin başında geçerli olur. Örneğin, 15 Ağustos'ta iptal ederseniz iptal işleminiz 1 Eylül'de geçerli olur.

Yeni faturalandırma dönemi başlayana kadar siz ve kullanıcılarınız mevcut planınızın özelliklerine tam erişim sahibi olmaya devam edersiniz. Ücretler eşit orantılı olarak hesaplanmaz. Bu nedenle, değişikliği yaptığınız ayın tamamı için ücretlendirilirsiniz. Ayrıntılar için Planı iptal etme veya alt sürüme geçirme başlıklı makaleyi inceleyin.

Farklı Google Cloud projelerinde birden fazla Google Earth planına erişiminiz varsa Google Earth ayarlarından doğru projeyi manuel olarak seçmeniz gerekebilir. Bunun için Google Earth'te Ayarlar > Faturalandırma'ya gidin ve açılır menüden istediğiniz projeyi seçin.