Wsparcie

Przegląd

Profil programisty Google to sposób na poznanie technologii Google i odblokowanie osiągnięć. Twój profil rejestruje Twoje osiągnięcia za pomocą odznak i zapisuje Twoje postępy w miarę przechodzenia ścieżek, które obejmują ćwiczenia z programowania i filmy.

Obecnie Profil programisty Google jest w otwartej wersji beta. Twoja opinia jest krytyczna w prasowania żadnych problemów przed rozpoczęciem, więc proszę podzielić się swoimi przemyśleniami i sugestiami wybierając Wyślij opinię na górze strony pomocy.

FAQ

Czym są odznaki?

Plakietki to osiągnięcia, które zdobywasz za ukończenie zajęć edukacyjnych, takich jak ćwiczenia z programowania lub quizy, albo za uczestnictwo w społecznościach lub wydarzeniach Google Developers.

Czym są ulubione plakietki?

Możesz wybrać do pięciu zdobytych odznak, które chcesz wyróżnić u góry swojego profilu.

Jakie są ścieżki?

Ścieżki to uporządkowane kolekcje powiązanych treści, takich jak filmy i ćwiczenia z programowania, które pomagają poznać określone narzędzie programistyczne lub koncepcję. Po ukończeniu ścieżki możesz ukończyć quiz, aby zdobyć odznakę. Wizyta developers.google.com/learn/pathways zacząć.

Co się stanie, jeśli upublicznię swój profil?

Upublicznienie profilu sprawi, że Twój profil (developers.google.com/profile/u/me) będzie widoczny dla wszystkich osób online. Obejmuje to Twoje imię i nazwisko, wizerunek, stanowisko, firmę lub szkołę, biografię, otrzymane statystyki oraz linki do mediów społecznościowych (w tym Github, Gitlab, Twitter, Linkedin i Stackoveflow). Twoje zapisane strony, strony ocenione i wydarzenia, w których uczestniczyły nie będą częścią Twojego profilu publicznego.

Można zmienić ustawienia profilu, przechodząc do developers.google.com/profile/u/me/settings

Dlaczego moje konto zostało zmienione na prywatne?

Jeśli mamy podstawy wierzyć zawartość w swoim profilu narusza naszą politykę treści , Twoje konto zostanie przełączony na prywatny, a zawartość w swoim profilu zostaną usunięte. Przez co najmniej 60 dni nie będziesz mógł ponownie upublicznić swojego konta. Google zastrzega sobie prawo do zawieszenia lub zablokowania dostępu do usług lub usunięcia konta Google, jak opisano w działaniu biorąc w przypadku problemów z odcinka na Warunki korzystania z usługi.

Co się stanie, gdy zintegruję swój profil z aplikacją lub usługą innej firmy?

Jeśli autoryzujesz dostęp aplikacji do Twojego profilu programisty Google, będzie ona mogła zobaczyć informacje z Twojego profilu, nawet jeśli nie upubliczniłeś swojego profilu. Dowiedz się więcej o zarządzaniu aplikacjami i usługami innych firm z dostępem do Twojego konta.

Gdzie jest mój profil programisty?

Możesz zalogować się i uzyskać dostęp do swojego profilu Google Developer przechodząc do developers.google.com/profile/u/me .

Jak mogę edytować swój profil?

Możesz edytować swój profil idąc do developers.google.com/profile/u/me .

Ile to kosztuje?

Profil programisty Google jest bezpłatny i otwarty dla każdego, kto ma konto Gmail lub obsługiwane przez Google.

Nie mogę utworzyć profilu na moim koncie G Suite. Dlaczego?

Profil programisty Google obsługuje typy kont G Suite, jednak w przypadku wystąpienia błędu może być konieczne, aby administrator Twojej organizacji umożliwił dostęp do usługi profilu programisty.

Jeśli nie możesz utworzyć profilu programisty, udostępnij poniższe instrukcje administratorowi organizacji.

Włącz profil programisty Google dla całego konta GSuite:

  1. Na stronie głównej konsoli administracyjnej przejdź do Menu > Aplikacje > Dodatkowe usługi dodatkowe Google
  2. Sprawdź usługę platformy programistycznej i ustaw stan usługi na „WŁ.”
  3. Kliknij Zapisz.

Uwaga: Grupy i jednostki organizacyjne mogą być również wykorzystywane, aby włączyć lub wyłączyć usługę Developer Profile. Administrator może mieć bardziej niestandardową konfigurację, która włącza/wyłącza usługę w różnych grupach użytkowników, w takich sytuacjach administrator może wyświetlić konto danej osoby, aby dalej debugować problem.

Pojawienie się zmian może potrwać do 24 godzin.

Jak działają zakładki i zapisane strony?

Dodawanie strony do zakładek umożliwia tworzenie i organizowanie spersonalizowanej listy stron dla programistów, na których Ci zależy. Aby dodać stronę, wybierz ikonę zakładki obok tytułu strony na dowolnej stronie referencyjnej programisty. To dodany do zapisanych stron, które można przeglądać i dostępu w developers.google.com/profile/u/me/saved-pages .

Jak mogę usunąć dane mojego konta?

Po zalogowaniu się, kliknij Ustawienia> Konto> Zamknij konto, aby usunąć konto.

Gdzie mam zgłaszać problemy lub opinie?

Jako użytkownik wersji beta Twoja opinia ma kluczowe znaczenie dla rozwiązania wszelkich pozostałych problemów przed uruchomieniem. Proszę podzielić się swoimi przemyśleniami i sugestiami wybierając Wyślij opinię na górze strony pomocy.