Kullanıcı ve ortak Drive değişiklik günlükleri, Değişikliklere ve düzeltmelere genel bakış bölümünde tanımlanmıştır. Bu kılavuzda, her bir değişiklik günlüğü girişi hakkında daha fazla bilgi ve değişiklikleri kullanıcı değişiklik günlüğünde veya ortak Drive değişiklik günlüğünde ne zaman izleyeceğinizle ilgili ipuçları verilmektedir.
Dosya ortak Drive'a taşındıktan sonra girişi değiştirme
Bir dosya ortak Drive'a taşındıktan sonra, kullanıcı değişiklik günlüğü değil, ortak Drive değişiklik günlüğü bu dosyadaki değişiklikleri kaydetmeye devam eder. Ardından, ilgili öğedeki yeni değişiklikleri tespit etmek için ortak Drive değişiklik günlüğünü sorgulamanız gerekir.
Ortak Drive'daki öğeler için değişiklik girişi
Üye olmayan bir kullanıcıya ortak Drive'daki öğeler için dosya erişimi verilirse bu öğelerde yapılan değişiklikler ortak Drive değişiklik günlüğünde değil, kullanıcı değişiklik günlüğünde izlenir. Bu davranış, doğrudan kullanıcılarla paylaşılan ortak Drive dışı öğelerle aynıdır.
Kayıp erişim izni için girişi değiştirme
Bir kullanıcı bir dosyaya erişim iznini kaybederse değişiklik günlüğü girişinde deleted ifadesi yer alır.
Ancak dosyaya erişim izni olan diğer kullanıcılar dosyayı kullanmaya devam edebilir. Öğe tüm kullanıcılar için silinirse tüm kullanıcı değişiklik günlüklerinde deleted olarak işaretlenir.
Bir dosya, kullanıcı derlemleri arasında taşındığında, kullanıcı dosyaya erişmeye devam etse bile deleted görünebilir. Birden fazla külliyat için değişiklik günlüklerini sorguluyorsanız külliyat taşımalarını erişim kaybından ayırt etmek için Changes.list'te includeCorpusRemovals parametresini kullanın.
Farklı derlemlerin tanımları için Dosya ve klasörlere genel bakış başlıklı makaleyi inceleyin.