Kullanıcılara ajansınızdaki rollerine göre Ads Data Hub'a farklı düzeylerde erişim atayabilirsiniz.
Ads Data Hub'da dört farklı rol bulunur:
- Analist: Bu rol, yapılandırılmış verileri analiz etmesi gereken kullanıcılar için idealdir. Analistler rapor oluşturabilir, düzenleyebilir, yönetebilir ve çalıştırabilir. Analistler, hesaptaki tüm kullanıcıların rapor sonuçlarını da görüntüleyebilir.
- Bağlantı yöneticisi: Bu rol, bir hesaba ait verileri yapılandırması gereken kullanıcılar için idealdir. Bağlantı yöneticileri, hesabınızdaki verileri bağlayabilir ve verilerin bağlantısını kaldırabilir.
- Salt okuma iznine sahip analist: Bu rol, yalnızca raporları görüntülemesi gereken kullanıcılar için idealdir. Rapor oluşturamaz, düzenleyemez, yönetemez veya sonuçları göremez.
- Süper kullanıcı: Bu rol, hesap üzerinde tam kontrole sahiptir. Süper kullanıcılar kullanıcı ekleyip kaldırabilir, güvenliği yönetebilir, analistler ve ilişki yöneticilerinin yapabileceği diğer tüm işlemleri yapabilirler.
Düzenleme erişimi aşağıdaki tabloda özetlenmiştir:
| Rol | Rapora erişim | Veri yönetimi | Kullanıcı yönetimi | Güvenlik yönetimi |
|---|---|---|---|---|
| Analist | Düzenle | Hayır | Hayır | Hayır |
| Salt okuma iznine sahip analist | Göster | Hayır | Hayır | Hayır |
| Bağlantı yöneticisi | Hayır | Evet | Hayır | Hayır |
| Süper kullanıcı | Düzenle | Evet | Evet | Evet |
Kullanıcı ekleme ve kaldırma
Kullanıcı ekle
- Ads Data Hub'da Ayarlar sekmesine gidin.
- Kullanıcılar menüsünü açın.
- + Ekle düğmesini tıklayın, eklemek istediğiniz kullanıcının e-posta adresini girdikten sonra atamak istediğiniz rolü seçin.
- Aynı role birden fazla kullanıcı eklemek için e-posta adreslerini virgülle ayırın.
Yeni kullanıcının erişiminin geçerlilik kazanması bir dakika kadar sürebilir.
Kullanıcıları kaldırma
- Ads Data Hub'da Ayarlar sekmesine gidin.
- Kullanıcılar menüsünü açın.
- Kaldırmak istediğiniz kullanıcının yanında Daha fazla göster seçeneğini, ardından Sil'i tıklayarak kullanıcı kaldırabilirsiniz.
- Kaldırma işlemini onaylamak için Gönder'i tıklayın.
Kullanıcıların rollerini değiştirme
- Kullanıcıyı kaldırın.
- Kullanıcıyı yeni rolüyle tekrar ekleyin.